FÅRAHERDENS LAMMKÖTT
Som konsument kan du köpa lammkött direkt från oss. Du slipper alla mellanhänder och fårlammkött av yttersta kvalitét. Under lammens uppväxt kontrollvägs djuren och hullbedöms kontinuerligt för att garantera att de slaktas vid rätt tid. Allt för att du som konsument ska få en mycket gott och välsmakande kött till ditt bord. Lammkött kan du köpa antingen på bit eller halvt/helt lamm i låda att packa och frysa hemma.

FÅRAHERDENS KORVAR
En bra korv ska enligt oss inte ha en massa onödiga tillsatser. De ska få sin goda smak av naturliga ingredienser. Fåraherdens korvar innehåller endast kött, kryddor, nitritsalt och askorbinsyra. De är laktos och glutenfria. Smörgåskorvarna har en kötthalt på nästan 99% kött. Ölkorven har kötthalt på över 100% (Kötthalt beräknas på färdig produkt, så torkning och rökning gör att procenten kan överstiga 100%).

FÅRAHERDENS RÖKTA KÖTT
Köttet som röks förbereds på gammeldags vis genom att läggas i saltlag. I saltlagen ingår nitritsalt och glukos. Allt kött röks hantverksmässigt hos en lokal rökare.

FÅRAHERDENS LAMBETTA
Lambetta är vår nya produkt som finns i två varianter. Lambetta är lufttorkat lammlår, som finns som naturellt eller som kryddat. Produkten har tagits fram tillsammans med Hans-Erik Holmqvist från Gourmet Gourmand of Sweden till tävlingen Matverk 2014. Den kryddade Lambettan vann första pris i Hälsingland, medan den naturella fick andrapris. Den kryddade kvalade därmed vidare till riksfinalen i Nyköping. På riksfinalen fick vi andra pris för vår produkt, med jurymotiveringen "En mycket snyggt förpackad produkt. Ett genomarbetat koncept med en stark identitet som kan sticka ut och sälja i delikatessdisken. En unik produkt som resultat av ett förstklassigt hantverk.Med sin vackra färg, sin fina konsistens, lagom fet och en närmast perfekt sälta blir upplevelsen av produkten mycket exklusiv för både ögat, näsan och gommen". Lambettan fick även specialpris för högsta jurypoäng i teknik.

Läs mer om Lambetta och Matverk 2014 här: http://www.mynewsdesk.com/se/gastronomiskasamtal/pressreleases/haelsinglands-stolta-lamm-paa-prispallen-i-matverk-2014-953637

FÅRAHERDENS LAMMSKINN
Skinnen från våra lamm bereds i Sverige av Tranås skinnberedning. De bereds med en metod som gör dem tvättbara i maskin, vilket ger stort användningsområde för skinnen. Det syns på skinnet om det är tvättbart i och med att de är stämplade med en speciell stämpel som talar om att de är tvättbara. Skinnen är lika populära att ha i barnvagnen som att använda dem som vackra inredningsdetaljer i hemmet. Vill du veta mer om hur skinnen bereds? Se gärna Tranås Skinnberednings hemsida: Klicka här för att komma till sidan

VI VERKAR FÖR ATT TA FRAM RENA KVALITETSPRODUKTER, DÄR PRODUKTERNA INTE INNEHÅLLER ONÖDIGA TILLSATSER.

SAMTLIGA DJUR FÖDS UPP MED OMSORG OCH GOD DJURVÅRD.